Dobrodružná cesta časem. Najděte více než 100 věcí a objevte více než 50 zajímavostí

sobota 13. srpna 2022 ·

Nakladatelství Bambook, součást nakladatelského domu Grada, vás zve na dobrodružnou cestu časem na návštěvu Egypta, země pyramid, faraonů a slunce. Najdete cestu zpět do současnosti?


Pro všechny cestovatele časem má navíc Henry malý bonus na závěr…



Domácí úkol mi sežrala mumie!


Pořádná nálož napětí, krokodýlů a zábavy ve starověkém Egyptě! Návštěva Egypta kolem roku 1300 před naším letopočtem rozhodně nebyla na Henryho seznamu úkolů.


Dokáže si tam poradit s novou školou, podivnými sporty, nečekanými přáteli a smrtelně nebezpečnými domácími zvířaty? A najde vůbec cestu zpět do současnosti?


Legrační obrázky a parádní hieroglyfy k rozluštění! Spousta zajímavých informací o životě v Egyptě za vlády faraonů.



Ukázka z knihy


Když jsem zapisoval posledních několik číslic řešení, tabule začala vibrovat a bzučet. Ve vzduchu se objevil malý černý puntík. Chvilku se jen tak vznášel a pak vyrostl v obrovskou černou díru, která se rozlezla po celé stěně a nahoru ke stropu.


Všude poletovaly propisky, papíry a aktovky. Snažil jsem se udržet stolu pana Bermana, ale díra mě vtahovala příliš silně. Pak mi prsty sklouzly ze stolu a vířící černé tornádo mě vcuclo tak rychle, že jsem neměl čas ani začít křičet.


Všechno zčernalo a já jsem asi omdlel…


Ze svých dobrodružství si sebou Henry přinesl mnoho zkušeností a zážitků, které sepsal do knižního průvodce pro ty, kteří by se ocitli v minulosti jako on. Protože nikdy nevíte, kdy se při hodině matematiky i s vámi zatočí svět a ocitnete se v minulosti, a tak ho raději mějte neustále u sebe…



0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger