Marcela Trantinová a kol.: Nápadníček 2. Celoroční plán aktivit pro mateřské školy

sobota 8. října 2022 ·

Kniha aktivit pro MŠ navazuje na stejnojmenný úspěšný první díl a zaměřuje se na široký repertoár různých druhů činností: témata pro ranní kruh, výtvarné práce, hry s písmenky a textem, manipulační stolní hry, hudební aktivity, pokusy a objevy, konstrukční hry, sebeobslužné dovednosti, rozvoj pohybu a relaxace, manuální aktivity, dramatika a práce s pískovničkou.


Kniha slouží jako soubor nápadů, jak dané aktivity ve všech těchto oblastech s dětmi provádět. Je tedy možné využít všechny aktivity, nebo pouze některé, pracovat s knihou tvořivě a brát si z ní nápady dle probíraného tématu.


Každé téma je na úvod opatřeno charakteristikou v rámci RVP a na závěr kapitoly pak přehlednou tabulkou, kterou je možno umístit na nástěnku pro rychlejší orientaci rodičů.


Marcela Trantinová je ředitelkou Mateřské školy Šestajovice. Věnuje se logopedii, rozvoji komunikačních a řečových dovedností dětí.


Jana Zetková vystudovala střední pedagogickou školu, obor učitelství pro MŠ. Této profesi se věnuje víc než 30 let. Je lektorkou keramické dílny pro děti.


Marie Bartošová působí jako učitelka v MŠ. Věnuje se hudebním projektům a lektorství dětské jógy.


Petra Dvořáková je metodičkou a lektorkou programu Začít spolu v organizaci Step by Step Česká republika, o.p.s. Vystudovala Univerzitu Hradec Králové, obor Pedagogika předškolního věku.


Patricie Koubská je speciální pedagožka a ilustrátorka. S nakladatelstvím Portál autorsky i ilustračně spolupracuje na mnoha knihách a pracovních listech, především ve spojitosti s předškolní pedagogikou.


Ukázky z knihy najdete ZDE.




0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger