Projekt K budoucnosti mění život studentů ve Středočeském kraji. Kraj získá 30 milionů korun na zkvalitnění výuky

úterý 18. října 2022 ·

Prostřednictvím projektu K budoucnosti, který Nadace rozvoje občanské společnosti realizuje, se mění přístup studentů i pedagogů k odborné výuce. Jeho cílem je podpořit modernizaci školství, zapojit studenty aktivně do výuky a zvýšit kvalitu studia. V následujících pěti letech bude do Středočeského kraje investováno téměř 30 milionů korun.


„V naší škole se projekt pilotně realizuje a jsme z něj nadšeni. Žáci získávají díky projektu nové zkušenosti a dovednosti, a to především prostřednictvím zajímavých workshopů. Velmi atraktivními byla setkání se známými osobnostmi. Žáci oboru Kuchař – číšník vařili s michelinským šéfkuchařem Romanem Paulusem, pekli se známou českou cukrářkou Mirkou van Gils Slavíkovou. Své zkušenosti přijeli do školy žákům předat známý český kuchař Zdeněk Pohlreich a vítězka soutěže MasterChef 2021 – Besky. Všechna tato úžasná setkání skvělým způsobem obohacují výuku a prohlubují odborné znalosti našich žáků,“ uvádí ředitel SOŠ a SOU Kladno Mgr. Petr Paták.


Podporovat školy bude nadace prostřednictvím grantů, které budou iniciovat studenti společně s pedagogem, případně sám pedagog. Studenti mohou žádat nadaci o grant na pořádání odborných workshopů, přednášek, akcí pro veřejnost, výstav, sportovních utkání či podnikatelských aktivit. Iniciativa studentů je klíčová, protože právě oni jsou hybateli změn, které se na škole budou dít. 


,,Projektem v nadaci reagujeme na analýzu potřeb právě ve zmíněném Středočeském kraji, který se dlouhodobě potýká s malým zájmem o odborné vzdělávání, různou kvalitou praxí v rámci studia a nízkou motivací žáků. Mnoho z těchto problémů se dotýká i dalších míst v České republice, proto bude mít tento projekt výstupy, kterými se můžou další kraje inspirovat,“ upřesňuje Lenka Klopcová, manažerka projektu K budoucnosti.


Kromě studentů mohou o podporu žádat i pedagogové na přípravu didaktických pomůcek pro studenty středních odborných škol. Výstupem všech aktivit budou velmi zajímavá data a doporučení pro změnu odborné výuky na školách. Partnery projektu jsou Středočeský kraj, Střední průmyslová škola Rakovník, SOŠ a SOU Neratovice a Gymnázium Vlašim. Projekt je financovaný z prostředků The VELUX Foundations. 





___________________


Odborné vzdělávání – Cesta k úspěšné budoucnosti

Více informací o čerpání grantů se můžete dozvědět na webových stránkách projektu: www.kbudoucnosti.cz


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger