Marcela Kotová: Zima už je zase tady, sníh nám vlezl do zahrady. Tematické celky a pracovní listy pro MŠ

sobota 19. listopadu 2022 ·

Pracovní sešit zaměřený na období zimy je stejně jako jeho dva předchozí díly rozdělený na dvanáct týdenních bloků s jednoduchými popisy činností. Veškeré aktivity jsou rozepsány na jednotlivé dny a autorka dbá na jejich vyváženost v kontextu celého týdne.


Zabývá se prvotní motivací, následně komunitním kruhem, nabízí činnosti výtvarné, pohybové, hudební, v prostoru, u stolečku. Nabízí nápady na pobyt venku. Ke každému týdnu jsou připojeny tři pracovní listy, které přímo navazují na určité činnosti a aktivity, které se v knize objevují. Přednostně jsou cíleny na grafomotoriku, ale neopomíjejí ani ostatní činnosti.

 

Sešit tedy může sloužit velmi dobře jako podklad pro každodenní přípravy začínajícím učitelkám. Těm zkušenějším pak přináší jednoduchý přehled činností, které si mohou následně skládat dle vlastního uvážení a vybírat si z pracovních sešitů pouze ty, které se jim líbí.

 

Jde o třetí díl série pracovních sešitů cílených vždy na určitou část roku (první díl Vlaštovičky štěbetají, z jara totiž radost mají zaměřený na jaro a léto, druhý díl Podzim ťuká na vrátka, připravte se zvířátka cílený na podzim). Jednotlivé díly fungují samostatně, společně pak ale mohou tvořit komplexní zásobník příprav na celý školní rok.

 

Marcela Kotová pracuje jako učitelka mateřské školy. Ve své práci se snaží všestranně rozvíjet děti i pomáhat začínajícím učitelkám. Právě toto ji přivedlo k tvorbě knih pro děti i pedagogy. V Portále vyšla např. její Knížka pro začínající učitelky mateřských škol a první díl této série pracovních listů Vlaštovičky štěbetají, z jara totiž radost mají.

 

Iveta Jandová pracovala na prvním stupni jako učitelka i vychovatelka, vedla výtvarný kroužek dětí. Stejně tak učila i v mateřské škole a jako vedoucí se zúčastnila mnoha letních táborů. V Portále výtvarně doprovodila řadu pracovních sešitů Marcely Kotové.

 

Více informaci a ukázky najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger