Rick Hanson, Mathew McKay a kol.: Okamžitá pomoc proti úzkosti pomocí KBT, mindfulness a relaxace

sobota 3. prosince 2022 ·

Žijeme v nejisté době. Možná vám v poslední době hlavou jako o závod běží rozličné myšlenky, točíte se v kruhu katastrofických scénářů, jste vystresovaní nebo se bojíte se o sebe či své blízké. Potřebujete se „hodit do klidu“, a to co nejdřív. 


Předkládaný soubor cvičení, který dohromady sestavili přední američtí profesionálové v oblasti pomáhajících profesí, vám má pomoci cítit se lépe, ale také uznat, že na své vnitřní prožívání máte plné právo. Jedná se o 40 snadných, rychlých a efektivních technik z oblasti kognitivně-behaviorální terapie, mindfulness, neurověd a relaxace, které nejenže ověřila praxe, ale prokázalo i vědecké zkoumání. Cílem je, abyste si zlepšili náladu, pochopili sami sebe a začali žít v souladu s tím, co je pro vás opravdu podstatné.

 

Rick Hanson je psycholog a neurovědec, jemuž česky vyšly bestsellery Buddhův mozek a Stačí jen málo

 

Matthew McKay je profesor psychologie a autor publikace, která byla v češtině vydána pod názvem Emoce pod kontrolou.

 

Dalšími autory jsou Martin N. Seif a Sally M. Winston (společně napsali knihu Brouci v hlavě), Martha DavisElizabeth Robbins EshelmanDavid A. CarbonellCatherine M. Pittman a Elizabeth M. Karle, kteří všichni působí v oblasti pomáhajících profesí a specializují se na zvládání úzkostí.

 

Více informací a ukázky najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger