Radek Malý, František Petrák: Kamarádi z abecedy

sobota 2. února 2013 ·

My dospělí vidíme písmena jako pravidelnou soustavu čar a obloučků, a často už ani to ne, protože slova čteme na jedno nahlédnutí a na písmenka si je dávno nerozkládáme. A tak nás občas jenom děti upozorní na to, že písmenka vypadají jako NĚCO. Jako stříška, jako tlustá babička nebo jako srpek měsíce.

František Petrák namaloval písmenka jako šašky a postavičky. V jeho cirkusu se producírují i akrobati, hadí žena, silák Xaver nebo fakír z Filipín. Každé takové písmeno má v sobě ukryto veliký příběh, který je naznačený v krátké básničce Radka Malého. Ten příběh můžete objevovat a vymýšlet i sami se svými dětmi. Někdy ho dokonce můžete nakreslit; hrát si a učit se zároveň. To se jen tak nevidí!

Připravili jsme pro vás unikátní publikaci, která vašeho potomka přirozenou formou naučí rozpoznávat abecedu. Kniha je určena k prohlížení, ke společné četbě půvabných veršů, k přemýšlení i práci s barvami nebo pastelkami. A nevěřte škarohlídům, kteří tvrdí, že do knih se nekreslí! Tak jako si schováte alespoň některé kresby svých dětí, uchováte si i tuto knížku. Jednou se k ní jistě budete vracet jako k jedinečné památce, která dokázala navždy zachytit tvořivost vašeho syna či dcery a jejich první rozumění světu kolem nás — jejich první krůčky s kamarády z abecedy.

Knihu mohou využít i učitelé.

Vydalo nakladatelství Host – informace a ukázku najdete ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger