Watch & Know: Vědecké dokumentární filmy online a zdarma

úterý 24. listopadu 2020 ·

Festival Academia Film Olomouc letos spustil online streamovací platformu Watch & Know, na které najdete to nejlepší z populárně-vědeckých dokumentárních filmů z celého světa.


Svou podstatou se jedná o filmy, které lze snadno uplatnit i ve školní výuce rozličných předmětů od biologie a fyziky až po dějepis, společenské vědy a výuku cizích jazyků, jelikož jsou všechny filmy poskytované v původním znění s českými titulky. Vybrané filmy navíc často vyzývají k otázkám, o kterých můžete s žáky dlouze diskutovat, a tak rozvíjet jejich smysl pro kritické myšlení a uvažování o světě v širších souvislostech.


V současné chvíli na adrese online.watchandknow.cz najdete už čtyři dokumentární snímky a během roku budou další přibývat. Filmy jsou dostupné všem z řad veřejnosti, pro školy ovšem platforma nabízí filmy navíc a na delší dobu


Pokud chcete filmy využívat ve výuce jménem vaší školy, obraťte se prosím na Elišku Charvátovou na eliska@afo.cz, která vám přístup k filmům poskytne.


Platforma Watch & Know kromě samotných filmů nabízí i rozhovory a přednášky uznávaných českých i zahraničních vědců a vědkyň nebo dokumentaristů a dokumentaristek. AFO navíc spolupracuje se spolkem Otevřeno na vytváření pracovních listů, které budou moci pedagogové ve třídách využít k prohloubení zážitku z filmu a práci s nově nabytými informacemi.


Registrujte se tedy už nyní na online.watchandknow.cz a sledujte celý rok ty nejlepší populárně-vědecké dokumentární filmy zdarma ze školy i z pohodlí domova. 


Pokud máte zájem o využívání platformy jménem vaší školy, obracejte se prosím pro veškeré informace na eliska@afo.cz


0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger