Tiago Forte: Pořiďte si druhý mozek. Uspořádejte si digitální život a uvolněte místo pro svůj tvůrčí potenciál

sobota 10. června 2023 ·

Cítíte se zavaleni informacemi, které se vám nedaří efektivně vyhodnocovat, třídit a využívat? Nebo jen chcete zdokonalit své poznámkové workflow? Tato kniha vám bude skvělým pomocníkem.


Jména dětí kolegů. Kam se nahrává na firemní síti. Co bude potřeba zařídit při rekonstrukci bytu. A co teprve skvělý podnikatelský nápad! Kolikrát jste seděli nad prázdnou stránkou a pracně a zdlouhavě dávali dohromady potřebném informace a podklady?

 

Řešení existuje: jednoduchý poznámkový systém, který budete mít vždy po ruce a který vám bude spolehlivě sloužit jako druhý mozek. Z informací, které vás zahlcují a tíží, se rázem stanou kostky stavebnice, s nimiž bude radost si hrát. Přestaňte se trápit něčím, co za vás může udělat stroj, a začněte být kreativní!

 

Tiago Forte vás mimo jiné naučí:

Rychle a nenápadně si poznamenávat vše zajímavé. Bez hledání notýsku a bez listování, klidně s nákupem v ruce.

Nechat důležité myšlenky dozrávat jako dobré víno a dokázat je najít vždy, když budou potřeba.

S pomocí procesu CODE přetavit informace v reálné výstupy a nebát se je sdílet s ostatními – ať už jde o diplomovou práci, článek na blog, nebo plány na rodinnou dovolenou.

Díky systému PARA mít trvalý pořádek v poznámkách, složkách a dokumentech.

Skrze druhý mozek lépe poznávat sebe sama a odhalit, co je pro váš život a tvorbu opravdu důležité. Žít v klidu s vědomím, že už na nic důležitého nezapomenete.

 

Do hlavy se vám toho víc nevejde. Nechte své poznámky přemýšlet za ni.

 

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger