Vysokoškolské poradenství aktuálně

středa 15. července 2009 ·

Vyšlo 3. číslo newsletteru, který vydává Profesní poradenské centrum FF UP v Olomouci v rámci rozvojového projektu MŠMT ČR „Rozvoj vysokoškolského poradenství v ČR“.

Informace o projektu najdete na www.vsporadenstvi.cz.

V newsletteru najdete např. zajímavý rozhovor s Evou Eckertovou, Ph. D., profesorkou Connecticut College, New London, USA.

O poradenství na CC říká: „Poradenství je systematicky propojené se studiem od chvíle, kdy se student na college zapíše. Ještě než se objeví na hodinách, dostává přes léto nejrůznější materiály od děkanů o poskytovaných poradenských službách akademických, psychologických a profesních…

Celý týden v srpnu před zahájením výuky je věnován zapojování nově přijatých studentů do života college, seznamování se s akademickým prostředím, profesory, možnostmi mimoškolního vyžití, duchovním zázemím apod. Poradenství má své regule, ale zároveň je ponechán prostor pro osobní navazování kontaktů a setkávání profesorů se studenty, na které se klade značný důraz. College dokonce do určité výše dotuje společná posezení u stolu, ať už v domácím prostředí u profesora nebo v restauraci.“

Newsletter si můžete stáhnout ZDE.

0 komentářů:

Šéfredaktorka

Výtvarné umění



WebArchiv - archiv českého webu



Licence Creative Commons
Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.

Powered By Blogger